Sitruuna-vadelmakakku


Sitruunakakkua, tuoreita vadelmia, sitruunatahnaa ja rahka-kermavaahtoa. Nam. 🍋💟Rahkan tilalla voit halutessasi  myös käyttää esim. mascarponea tai ricottaa. Seuraavaa kertaa ajatellen saattaisin kyllä kostuttaa kakkua vielä aavistuksen enemmän, kenties vaikka sitruunalimonadilla tai sitruunaliköörillä. Tässä alla on kuitenkin ohje sellaisena kuin sen tein. :)

Pohja:
225 pehmeää voita
225 g sokeria
4 kananmunaa (Large)
1 tl vaniljatahnaa
275 g vehnäjauhoa
2,5 tl leivinjauhetta
4 rkl maitoa
2 sitruunan kuoriraaste

Täyte:
4,5 dl kermaa
250 g maitorahkaa
Sokeria maun mukaan
1/2 tl vaniljatahnaa
1 sitruunan kuoriraaste

Lisäksi:
Sitruunatahnaa ja tuoreita vadelmia

Kostutukseen:
4 sitruunan mehut
Sokeria maun mukaan, voit käyttää joko kidesokeria tai tomusokeria

Ohje:

Vatkaa voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää sitten loput taikinan ainekset joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunat ja jauhota ne kevyesti, pingota pohjalle leivinpaperi. Kaavi taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti. Jos pinta alkaa tummumaan liikaa paiston aikana, peitä vuoka foliolla. Paistoaika on aina suuntaa antava, joten tarkkaile kakun kypsyyttä.

Käytä puolet kostutusliemestä heti uunista tulleen kakun päälle. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Valmista sillä välin täyte. Vaahdota kerma sokerin kanssa ja lisää joukkoon rahka + vaniljatahna. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuoriraaste.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia, kostuta pohja sitruunaliemellä. Laita pohjalle sitruunatahnaa (omasta mielestä helpointa on, kun tahnan laittaa pursotinpussiin ja sitten pursottaa tahnaa pohjan päälle nauhana), asettele vadelmat ja levitä puolet rahka-kermatäytteestä päälle. Laita toinen kakkupohja päälle, kostuta. Pursota taas sitruunatahnaa, levitä rahka-kermatäytettä päälle ja koristele pinta vadelmilla, mintulla ja sitruunatahnalla.




Kommentit

Suositut tekstit