Inkiväärikeksit

 


Aijai nämä keksit osui kyllä sellaseen makuhermoon mulla, että näihin jää ihan koukkuun. Maku on tavallaan kuin piparissa,  mutta näissä kekseissä on vähemmän mausteita ja superisti enemmän inkivääriä. Oikeen oiva herkku juhlapöytään, tai ihan vaan arkeen kuuman juotavan kaveriksi. Eli, jos tykkäät inkivääristä niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä ihania keksejä. Näiden tekeminen on helppoa ja nopeaa, ja itse ainakin annan lisäpisteitä ohjeelle, jos sen pystyy valmistamaan ilman äänekkäitä kodinkoneita (kätevää jos haluat leipoa samalla kun joku perheenjäsenistä nukkuu). 


Taikina:

100g voita

75g fariinisokeria 

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 

100 g vaaleaa siirappia 

238g vehnäjauhoa 

12 g leivinjauhetta 

1 tl ruokasoodaa 

1,5 rkl jauhettua inkivääriä 

1 keltuainen


Ohje:

Lämmitä uuni 190 asteeseen tai 170 asteeseen kiertoilmauunilla.

Laita voi, fariinisokeri, raastettu inkivääri ja siirappi kattillaan ja sulata seos tasaiseksi. Tätä ei siis tarvitse keittää. Jäähdytä seosta jonkin aikaa. Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään. Kaada kattilan jäähtynyt seos sekä keltuainen kuiviin aineisiin, sekoita käsin tai kapustalla sen verran, jotta kulhoon muodostuu taikina. Kippaa taikina pöydälle ja jaa se 20g painoisiksi palasiksi. Mulla tuli tällä tavalla 25 kpl ja 1 kpl joka oli muita pienempi, eli siis 26 keksiä yhteensä. Pyörittele palat palloiksi käsissä ja jaa taikinapallot kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Paista 8-10 min.

Jäähdytä ritilällä ja nauti. 

Ps. Jos joku ihmettelee tuota vähän outoa mittasuhdetta vehnäjauholle ja leivinjauheelle niin alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 250g self raising jauhoa jota ei täällä Suomessa myydä, niin joutui sitten vähän soveltamaan. Self raising jauholla tarkoitetaan vehnäjauhoa johon on lisätty leivinjauhetta ja joissain tapauksissa myös vähän suolaa.




Kommentit

Suositut tekstit