Lohipiirakka

 


Suolaiset piirakat ovat meidän talossa ansaitusti kestosuosikkeja, sillä ne piristävät mukavasti arjen välipala valikoimaa. 

Taikina:

125 g voita

4 dl vehnäjauhoa

ripaus suolaa

1 keltuainen

0,5 dl vettä


Täyte:

vähän reilu 200 g lohta

150 g pinaattia

2 dl ruokakermaa 

2 kananmunaa

50 g yrtti-valkosipuli tuorejuustoa

1 tl kuivattua tilliä

1 tl suolaa

ripaus pippuria

1 dl juustoraastetta 

4 pientä kevätsipulia pilkottuna


Ohje:

Nypi kylmä kuutioitu voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen sekä kylmä vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

Aloita täytteen teko sillä välin. Paista lohi uunissa kypsäksi. Paista pinaattia pannulla voissa, valuta kaikki nesteet pois ja jätä pinaatti jäähtymään sivuun. Yhdistä kulhossa loput täytteen raaka-aineista. 

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaulitse taikina jauhoitetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja painele se tasaisesti kiinni reunoja myöten. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja laita piirakkavuoka pakkaseen puoleksi tunniksi.


Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Sen jälkeen laita täytteet pohjan päälle ja jatka paistoa 40-50 minuuttia. Piirakka on valmis kun täyte on hyytynyt ja pinnassa on kaunis kullanruskea väri. 




Kommentit

Suositut tekstit