Lohipiirakka
Suolaiset piirakat ovat meidän talossa ansaitusti kestosuosikkeja, sillä ne piristävät mukavasti arjen välipala valikoimaa.
Taikina:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
1 keltuainen
0,5 dl vettä
Täyte:
vähän reilu 200 g lohta
150 g pinaattia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
50 g yrtti-valkosipuli tuorejuustoa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl suolaa
ripaus pippuria
1 dl juustoraastetta
4 pientä kevätsipulia pilkottuna
Ohje:
Nypi kylmä kuutioitu voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen sekä kylmä vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.
Aloita täytteen teko sillä välin. Paista lohi uunissa kypsäksi. Paista pinaattia pannulla voissa, valuta kaikki nesteet pois ja jätä pinaatti jäähtymään sivuun. Yhdistä kulhossa loput täytteen raaka-aineista.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kaulitse taikina jauhoitetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja painele se tasaisesti kiinni reunoja myöten. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja laita piirakkavuoka pakkaseen puoleksi tunniksi.
Kommentit
Lähetä kommentti