Pizzakierteet



Tällaiset pienet pizzakierteet on oiva viikonloppu naposteltava, täytteinä voit käyttää mitä ikinä tykkäät pizzassa normaalistikin käyttää :) 

Taikina:

500 g 00-jauhoa

7 g kuivahiivaa

3,5 dl vettä (42 asteista)

1,5 tl suolaa

Ripaus sokeria

0,5 dl oliiviöljyä


Ohje:

Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä tunnin ajan.

Valmistele sillä välin pizzatäytteet. Itse teen pizzakastikkeen yleensä tomaattipyreestä, ketsupista ja mausteista. Tällä kertaa meillä ei ollutkaan ketsuppia kotona niin käytin tomaattimurskaa ja tomaattipyreetä.

Öljyä muffinipelti kevyesti öljyllä ja laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan jauhotetulla pöydällä, pistä toinen puolikas sivuun odottamaan. Kauli toisesta taikinan puolikkaasta taikinalevy ja levitä sen päälle pizzakastiketta. Asettele haluamasi täytteet päälle, ja rullaa levystä rulla. Jaa taikinarulla 12 osaan, asettele palat muffinipellille. Paista uunissa 17 minuuttia, tai niin kauan kunnes pizzakierteisiin tulee nätti väri ja ne irtoaa hyvin muffinipellistä. 


Toista sama prosessi toiselle taikinan puolikkaalle. Yhteensä tällä ohjeella saat siis 24 pizzakierrettä. Jäähdytä pizzakierteet ritilällä 💕



Kommentit

Suositut tekstit