Omenapiirakka kuorrutteella
Viime yönä näin unta omenapiirakasta jonka päälle laitoin kuorrutteen, jota yleensä käytän porkkanakakussa. Ikinä en ole tällaista leiponut, mutta eihän sitä auttanut kuin seuraavana päivänä lähteä kauppaan ja testata sitä tänään. Ja täytyy kyllä sanoa, että ihan hyvä yhdistelmä! Näkeekö muut ikinä tällaisia leivonta unia? 😀
Taikina:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g sulaa voita
4 dl piimää
6 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl ruokasoodaa
Päälle:
6-8 omenaa
1 sitruuna
Kanelia
Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohje:
Kuori ja pilko omenat siivuiksi ja purista siivujen päälle sitruunamehua, tämä estää omenoita tummumasta. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sula voi, piimä sekä kuivat aineet. Kaavi taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja asettele omenasiivut taikinan päälle. Ripottele omenoiden päälle vielä vähän kanelia ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia.
Jäähdytä piirakka täysin.
Kuorrutteen valmistat vaahdottamalla kaikki ainekset kulhossa. Levitä kuorrute piirakan päälle ja halutessasi voit ripotella vielä rouhittua hasselpähkinää kuorrutteen päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti