Kirpeä sitruunakakku
Tänään jälkiruokana oli tällaista ihanan kirpeää sitruunakakkua jonka kaverina oli vähän vaniljakermavaahtoa, nam. 😍🍋 Ohjeen alkuperää en sitten millään muista, jostakin sen olen paperille joskus kirjoittanut.
Taikina:
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
50 g sulaa voita
2 sitruunan kuoriraaste
3/4 dl kermaa
1/2 dl sitruunamehua
1 3/4 dl vehnäjauhoa
1 rkl leivinjauhetta
Siirappi:
2 sitruunan mehut
Tomusokeria maun mukaan, itse laitan noin desin verran, mutta enemmänkin voi laittaa jos haluaa siirapista makeamman.
Ohje:
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sula voi, kuoriraasteet, kerma sekä mehu. Lopuksi lisää jauhot ja leivinjauhe nuolijalla käännellen taikinan joukkoon.
Voitele leipävuoka voilla ja leikkaa pohjalle leivinpaperista sopivan kokoinen suikale. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30 min tai kunnes kakku on kypsä. Pistele valmista kakkua haarukalla ja kaada siirappi lämpimän kakun päälle. Anna maustua rauhassa, mielellään seuraavaan päivään saakka.
Kommentit
Lähetä kommentti