Baci di dama


Sana Baci on italiaa ja se tarkoittaa pusua. Alunperin baci di dama keksejä valmistettiin hasselpähkinäjauheesta, mutta nykyään niitä tehdään myös mantelijauhoistakin. Minä käytin mantelijauhoa. Taikinasta tulee aika monta keksiä, vähän yli 200 kpl, eli näitä pusuja tuli yhteensä jotain yli 100 kpl. Täytynee alkaa jakamaan näitä töihin ja naapureille siis :D

Taikina:
300 g pehmeää voita
300 g sokeria
300 g mantelijauhoa
50 g valkuaista (eli n. 1 ison kananmunan valkuainen)
3 g suolaa
300 g 00-jauhoa

Väliin n. 200 g tummaasuklaata

Ohje:

Kuutioi voi kulhoon ja anna sen pehmetä. Kaada sitten sokeri voin päälle ja sekoita niitä keskenään. Seosta ei siis tarvitse vaahdottaa. Lisää joukkoon mantelijauhot, sekoita massa tasaiseksi. Lisää suola valkuaiseen ja kaada valkuinen taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä jauhot, ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Jauhota pöytä kevysti ja kaavi taikina siihen. Muotoile taikinasta levy ja kääri se kelmuun. Laita taikina jääkaappiin 2 tunniksi. Meidän mielestä taikina ei ollut tarpeeksi jämäkkää kahden tunnin jälkeen, joten me puolitimme taikinan ja laitoimme ne vielä puoleksi tunniksi pakkaseen kelmutettuna. Ensi kerralla varmaan puolitamme taikinan heti alkuun ja laitamme ne 1 1/2 tunniksi jääkaappiin ja sen jälkeen vielä puoleksi tunniksi pakkaseen.

Parin tunnin jälkeen ripottele pöydälle taas vähän jauhoja ja ala kaulia taikinaa noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina mahdollisimman saman kokoisiksi paloiksi, ja yhden palasen tulisi painaa 4-5 grammaa. Näin pusuista ei tule liian isoja ja ne ovat mukavia suupaloja. Pyörittele palaset palloiksi. 

Paista keksipalloja leivinpaperoidulla pellillä 180 asteessa 12 minuuttia. 




Sitten kun keksit on jäähtyneet, voit sulattaa suklaan vesihauteessa. Pursota suklaata kekseille ja kiinnitä kaksi puolikasta yhteen.

Tässä on vielä linkki videoon josta löysin reseptin.


https://ricette.giallozafferano.it/Baci-di-dama.html

Kommentit

Suositut tekstit