Suklaa-pavlova


Tein Nigella Lawsonin ohjeella tänään tätä ihanan suussa sulavaa suklaa-pavlovaa. Päälle laitoin vaahdotettua kermaa, tuoreita vadelmia sekä vähän suklaalastuja. Yksinkertaista mutta täydellistä. ❤

Pavlova:
6 valkuaista
300 g sokeria
1 tl balsamic vinegar
3 rkl tummaa leivonta kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Päälle:
5 dl kermaa
1 tl vaniljatahnaa
Vadelmia
Tummaa suklaata lastuina/rouheena

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Valmis marenkin on sileää, kiiltävää ja jämäkkää.
Kääntele nuolijalla balsamic vinegar, kaakaojauhe ja rouhittu suklaa marengin joukkoon. Sitten kun massa on tasaista, voit kaapia sen leivinpaperoidulle pellille. Marengista pitäisi saada melko tasainen, suunnilleen 25 cm halkaisijaltaan kokoinen keko. 


Laita marenki uuniin ja laske lämpötila heti 150 asteeseen. Paista uunin keskitasolla 1 tunti. Sammuta uuni, mutta jätä marenki vielä vartiksi uuniin jälkilämmölle. Vartin jälkeen voit avata uunin luukun, mutta jätä marenki vielä uunin sisään jäähtymään hetkeksi. En katsonut kellosta, mutta ehkä toisen vartin jälkeen otin marengin ulos uunista pöydälle jäähtymään.


Kun marenkipohja on täysin jäähtynyt, voit alkaa vatkaamaan kermaa. Levitä nuolijalla kermavaahto pohjan päälle. Ripottelin päälle vielä tuoreita vadelmia ja suklaalastuja.

Laitan vielä palasta kuvan, niin näette miltä kakku näyttää sisältä. ❤


Kommentit

Suositut tekstit