Tonnikala-fetapiirakka


Suolaisissa piirakoissa on jotakin hyvin lohdullista ja mieltä lämmittävää henkeä, jonka vuoksi niitä on niin mukava tehdä. Ajoittain itseä ainakin vähän kyllästyttää syödä aina niitä samoja välipaloja ja iltapaloja, joten tällainenkin suolainen piirakka on niin tervetullut vaihtelu arkeen. Mikä parasta täytteeseen voit käyttää kaikenlaista mitä jääkaapista sattuu löytämään. Juuston kannikat raastettuna, tuorejuusto jämät, vihanneksia (jotka alkaa jo ehkä uhkaavasti nahistumaan), oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, kapriksia jne. Mielikuvitus on vain rajana! 
Tässä on nyt kuitenkin ohje siihen mitä tällä kertaa käytin piirakkaan.

Taikina:
1 dl Mummon muusijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl vettä

Täyte:
n. 200 g fetajuustoa
1 paprika
1 sipuli
1 purkki tonnikalaa
10 kpl mini luumutomaatteja
2 dl kerma-maito seosta
2 kananmunaa
2 tl sitruunamehua
Nokare tilli tuorejuustoa (ei pakollinen)
Maun mukaan: 
pippuria
suolaa
tuoreita/kuivattuja yrttejä (itse käytin tällä kertaa tuoretta timjamia ja basilikaa)

Ohje:

Mittaa kulhoon taikinan kuivat aineet ja laita sekaan kylmä kuutioitu voi. Nypi sormilla murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon viileä vesi ja sekoita sileäksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pilko paprika, sipuli sekä tomaatit täytettä varten. Yhdistä sitten kaikki täytteen ainekset kulhossa yhdeksi massaksi.

Voitele piirakkavuoka (halk. n. 27cm) kevyesti ja taputtele taikina siihen tasaiseksi reunoja myöten. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 40 minuuttia, tai kunnes reunat ja pohja on kauniin kullanruskean väriset ja täyte on täysin hyytynyt. 
Jäähdytä ritilällä ja nauti!

Kommentit

Suositut tekstit