Omena-murupiirakka


Tänään kaupassa näin niin kauniita suomalaisia omenia etten voinut olla ostamatta niitä. Omena-murupiirakkaa oli tehnyt jo mieli pitemmän aikaa, joten pakkohan sitä oli tehdä. ❤

Taikina: 
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
1 kananmuna

+ 4-5 omenaa (koosta riippuen)
Kanelia

Ohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata voi ja lisää sen joukkoon sokeri sekä vehnäjauho. Ota tästä massasta sivuun reipas 1 dl ja pistä se jääkaappiin odottamaan. Lisää sitten leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja kananmunat joukkoon lusikalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25 cm).

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ne suht ohuiksi siivuiksi. Asettele omena siivut pohjataikinan päälle. Ota sitten jääkaapista taikinaseos, lisää joukkoon ripaus jauhoja ja murenna se käsillä murumaiseksi seokseksi. Lisää se omenoiden päälle vuokaan mahdollisimman tasaisesti. Ripottele päälle vielä kanelia.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä hetki (jos vain maltat) ennen syömistä. Tämän kaveriksi sopii mainiosti jäätelö tai vaniljakastike. 

Kommentit

Suositut tekstit