Sitruuna kahvikakku


Taas saa ihmetellä, että miksiköhän sitä ei tule useamminkin tehtyä kahvikakkuja. Ne on niin hyviä ja helppoja tehdä. Kahvikakkujen maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta aina sitä tulee silti syötyä jo leivontapäivänä, kun ei malta odottaa 😊 Ohjeen alkuperästä minulla ei ole tietoa, joskus olen sen jostain kirjoittanut ylös reseptivihkooni.

Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua

Ohje:

Kuutioi voi kulhoon ja mittaa voikuutioiden päälle sokeri, jätä pehmenemään huoneenlämpöön. Voitele kakkuvuoka (1,8 litran) ja jauhota se korppujauholla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pese sitruuna huolellisesti vedellä, kuivaa ja raasta kuori. Purista mehu kippoon ja jätä sivuun odottamaan. Yhdistele toisessa kulhossa kuivat aineet.

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet, kuoriraaste ja sitruunamehu taikinaan nuolijalla käännellen.

Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua 45-50 minuuttia uunissa. Saatat joutua (uunista riippuen) peittämään kakun leivinpaperilla paistoajan loppu puolella, jotta sen pinta ei tummu liikaa. Jäähdytä kakkua hetken aikaa vuoassaan, ja kumoa sitten kakku tarjoilulautaselle varovasti.

Kakun voi halutessaan koristella, esim. tulevaa pääsiäistä ajatellen vaikka pomadalla ja suklaamunilla, mutta tällä kertaa itse pidin sen ihan tällaisenaan. Korkeintaan voin kevyen tomusokerihunnun ripotella pintaan myöhemmin kakun jäähdyttyä täysin, mutta ei mitään muuta ❤

Kommentit

Suositut tekstit