Manchego-mustapippuri paahtoleipä


Töissä meillä on aina silloin tällöin myynnissä manchego paahtoleipää, ja se on niiiiiin hyvää, että pakko oli koittaa ihan itsekin jos onnistuisin tekemään yhtä hyvää. Tuoksu ainakin on huumaava, kun leivän ottaa ulos uunista 

Taikina:
10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
6 g kuivahiivaa
2,5 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/3 puolen desin mitasta sokeria
50 g voisulaa
3 kananmunaa
2,5 dl vettä
170 g manchegojuustoa raastettuna

Ohje:

Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja vaivaa taikinaa 15 minuuttia. Taikinan tulee olla hieman kosteaa, niin että se tarttuu kulhoon. Tässä täytyy muistaa että kanamunia on eri kokoisia, eli jos taikinasi ei ole tarpeeksi löysää voit lisätä taikinaan 1-2 rkl vettä, minulla se auttoi löytämään oikean koostumuksen taikinaan.

Voitele leipävuoka joko öljyllä tai vuokaspraylla. Kaavi taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla tunnin ajan.
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.


Paista leipää keskitasolla 30-40 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin kullanruskea väriltään.

Kumoa leipä heti vuoasta uunista tulon jälkeen ja jäähdytä leipää ritilällä ilman liinaa.

Kommentit

  1. Nyt kyllä osui ja upposi, manchego mainittu. Tätä leipää on ihan pakko leipoa 😋
    Kiitos ohjeesta ja hyvää viikonloppua 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manchego on kyllä ihanaa juustoa 😊 Kiitos samoin!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit