Punainen pestoleipä


Tämä leipä on kyllä niiiin herkkua, en varmaan kyllästy tähän ikinä. Olen aikaisemminkin blogiini kirjoittanut tämän kyseisen ohjeen, mutta sillon tein leivän vihreällä pestolla. Ohjeen voit kurkata täältä. Oli pesto sitten punaista tai vihreää, itse tehtyä tai kaupan pestoa, tämä leipä on aina yhtä hyvää. 😘

Taikina:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
Pestoa n. 1 1/2 dl, tai maun mukaan

Ohje:

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Jatka vaivaamista noin 10 minuuttia tai kunnes taikinan pinta on ihanan sileä ja taikina ei enää tartu käsiin tai pöytään. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä levyn päälle pestoa ja rullaa taikina rullaksi. Aivan kuin tekisit korvapuusteja. Sitten halkaise rulla pituussuunnassa kahtia ja kierritä puolikkaita toistensa ylitse. Nosta leipä leivinpaperoidulle pellille.

Kohota leipää vielä 30-40 minuuttia, jonka jälkeen voit paistaa leivän uunin alatasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Leipä on valmis kun sitä koputtaessa kuuluu kumea ääni.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit