Marianne-mutakakku


Mulla on jo pari päivää tehnyt mieli mutakakkua, ja nyt viimeinkin sain aikaiseksi leipoa sellaisen. Tästä tuli aika söpön kokoinen, kun tein tämän 16 cm vuokaan. Ihan vasta tekohetkellä sain idean käyttää kaapissa lojuvan Marianne rouhepussin jämät tähän kakkuun ja tämähän toimii! Hyvää ja ehkä jopa vähän jouluinenkin maku. Tai ehkä mulla on muuten vaan jo kovasti joulu mielessä 😏 No oli miten oli, koristelussakin näkyy joulu/talvi -teema. :)

Taikina
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa leivonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pienen pieni ripaus suolaa
1/2 dl Marianne rouhetta

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 16 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

Sulata voi. Vatkaa käsin kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon sula voi.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään (paitsi marianne rouhe, sillä se ei mene siivilästä läpi), ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää nyt myös marianne rouhe. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja paista sitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Taikina saa ja pitää olla keskeltä hyllyvän pehmeä.

Jäähdytä kakku vuoassa ritilällä.

Kommentit

Suositut tekstit