Sitkeät Daim-suklaakeksit


Tänään on pitkästä aikaa keksipäivä ❤ Leivoin mm. tällaisia Daim-suklaakeksejä, jotka ovat keskeltä ihanan sitkeitä ja reunoilta rapeita ❤ Näitä on mukava tehdä niin itselle kuin läheisillekin, tällä kertaa osa näistä kekseistä matkustavat vanhempieni kahvipöytään :)

Taikina:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
175 g Daim-suklaata

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa joukkoon.

Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin jähmettymään. Puolen tunnin jälkeen leikkaa taikina kahteen osaan ja pyörittele niistä noin 20 cm pitkiä pötköjä. Leikkaa molemmat pötköt 7-10 osaan, riippuen siitä miten isoja keksejä haluat. Itse leikkaan pötköt aina 10 osaan. Laita leikatut kiekot esim. kelmutetulle lautaselle ja laita lautanen pakkaseen puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Lado pellille 6-7 jäistä kiekkoa yhtä aikaa, kekseillä pitää olla leviämisvaraa. Paista heti uunin keskiosassa 18-20 minuuttia. Koska uunit ovat kovin erillaisia, oikean paistoajan opit vain kokeilemalla. Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat hieman kovettua, mutta keskusta on vielä hyvin pehmeä. Muista, että keksit kypsyvät ja kovettuvat vielä uunista oton jälkeenkin.

Jäähdytä keksejä ensin leivinpaperin päällä ritilällä, sitten kun keksit alkavat pitää muotonsa, voit ottaa leivinpaperin pois.

Kommentit

  1. Oi mikä resepti, NAM ♥ Daim on suklaista parhaimpia, ja se sopii kekseihinkin niin hyvin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit