Punaviinimarja-valkosuklaa juustokakku


Päätin vielä viinimarjoista leipoa tätä paljon kehuttua punaviinimarja-valkosuklaa juustokakkua. Kakku oli suhteellisen helppo tehdä ja maku on mainio. :) Kakusta tuli melko korkea 20 cm halkaisijan irtopohjavuokaan, joten kakun voisi halutessaan tehdä isompaankin vuokaan (esim. 24 cm) eikä siitä silti tulisi turhan matalaa. Kakun maku oli aika makea, joten itse ainakin tällä kertaa teen kaveriksi oikein kirpsakan viinimarjakastikkeen, nam! Ohjeen löysin Makeaa -blogista.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita

Valkosuklaa täyte:
3 liivatetta
125 g maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata

Punaviinimarjatäyte:
4 liivatetta
125 g maitorahkaa 
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
300 g viinimarjoja
2 dl kuohukermaa

Ohje:

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla sekä reunakalvolla, ja kaada keksi-voiseos pohjalle. Tasoita tasaiseksi ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä rahka, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi. Sulata valkosuklaa ja laita sivuun jäähtymään hetkeksi. Vaahdota kerma. 

Kuumenna liivatteet vesitilkan kera kattilassa, ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää sen jälkeen sula suklaa joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto myös sekaan. Kaada valmis täyte pohja päälle, ja laita kakku takaisin jääkaappiin.

Laita viinimarjatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa marjat kattilaan ja kiehauta niitä hetki sokerin kanssa. Tämän jälkeen siivilöi marjat kulhoon. Lisää liuenneet liivatteet marjasoseen/mehun joukkoon. 

Vaahdota kerma. Yhdistele taas rahka ja tuorejuusto keskenään kulhossa. Lisää seokseen marjasose. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte valkosuklaatäytteen päälle, ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia, tai mielellään seuraavaan päivään. 


Kommentit

Suositut tekstit