Kesäinen sitruuna-mansikkajuustokakku


Tästä kakusta tuli todella raikas kakku. Kirpsakka sitruuna sopii makean mansikan kanssa todella hyvin yhteen! Ohjeen löysin Kakkuviikarin vispailuja -blogista mansikka-limejuustokakun nimellä. Vaihdoin vain limen sitruunaan ja taisinpa tehdä muutaman muunkin pikku muutoksen.

Kakusta tuli muuten todella korkea, jos en olisi laittanut vuoan reunoille leivinpaperi suikaleita, kakku ei olisi mahtunut 23 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Eli suosittelen tekemään kakun joko isompaan vuokaan tai "jatkamaan" vuoan reunojen korkeutta leivinpaperilla tai reunakalvolla. :)

Pohja:
175 g dominokeksejä
50 g voita

Sitruunatäyte:
4 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruuna mehua
1 dl limoncello sitruunalikööriä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta

Mansikkatäyte:
4 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl soseutettua mansikkaa
6 liivatetta

Kiille:
2 dl mansikkamehua
1 dl sitruunamehun ja sitruunaliköörin sekoitusta
3 liivatetta

Ohje: 

Murskaa dominokeksit muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Leivinpaperoi irtopohjavuoan (halk. 23-25) pohja ja kaada keksiseos siihen. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti ja pistä pohja odottamaan jääkaappiin. Käytä halutessasi reunakalvoa tai leivinpaperia reunoilla, etenkin jos käytät pienempää vuokaa.

Pistä sitruunatäytteen liivateet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori kippoon. Purista kuoriraasteen joukkoon sitruunamehu ja lisää myös likööri. 

Vatkaa kerma sokereiden kanssa suht löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka keskenään ennen kuin lisäät sen kermavaahdon joukkoon, vatkaa vielä seosta hetki, kunnes se on mukavan kuohkeaa ja hyvin sekoittunutta. Lisää joukkoon sitruunamehu-likööri- ja kuoriraasteseos. Sekoita. 

Sulata liivatteet kattilassa pienen vesitilkan kanssa, ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada valmis täyte vuokaan ja pistä vuoka pakkaseen toisen täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita mansikkatäytteen liivatteet likoamaan. Sulata pakastemansikat, soseuta ne ja mittaa neljä desiä sosetta kulhoon. 

Vatkaa kerma ja sokerit toisessa kulhossa löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka keskenään ennen kuin lisäät sen kermavaahdon joukkoon, vatkaa vielä seosta hetki, kunnes se on mukavan kuohkeaa ja hyvin sekoittunutta. Lisää joukkoon mansikkasose. Sekoita. 

Sulata liivatteet kattilassa pienen vesitilkan kanssa, ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada valmis mansikkatäyte sitruunatäytteen päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään. Itse annoin kakun olla yön yli jääkaapissa, mutta muutama tuntikin riittää.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan mansikkamehu sekä sitruunamehu ja likööri. Voit tietysti käyttää myös pelkkää sitruunanmehua tai likööriä. Lisää liuenneet liivatteet joukkoon ja lämmitä seosta niin kauan, että kaikki liivatteet ovat sulaneet. Kaada kiille kakun päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin pariksi tunniksi. Huom. Varo ettet kaada kiillettä kakun päälle liian kuumana.

Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti. :)




Kommentit

  1. Kuulostaa niin ihanan raikkaalta, mansikka ja sitruuna todellakin sopivat loistavasti yhteen! Koristelu on myös aivan ihana! ♥

    VastaaPoista
  2. Sitä se todella oli, tosi hyvää ja raikasta ♥ Kiitos :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit