Ahvenanmaan pannukakku (pellillinen)


Jos joskus tulee keitettyä riisipuuroa liikaa, niin sen voi kätevästi jatkojalostaa pannukakuksi. Ohje on anoppini ohjevihkosesta peräisin. Netistä luin, että riisipuuron sijasta voit käyttää myös mannapuuron jämiä, mutta me ollaan aina tehty vain riisipuurosta.

Taikina:
6 kananmunaa 
1 l maitoa
1 1/4 dl sokeria
1,5 tl suolaa 
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kaardemummaa
4,5 dl riisipuuroa

Ohje:

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää muut raaka-aineet joukkoon. 

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakun pinta on kauniin kullanruskea.

Jäähdytä ritilällä ja tarjoile!


Kommentit

  1. Ihanan näköistä! ♥ Mulla taas on toisinpäin, teen Ahvenanmaan pannarin aina vain ja ainoastaan mannapuurosta :D

    VastaaPoista
  2. Ahvenanmaan pannari on ihanaa <3 Täällä on tehty molempia versioista, niin riisipuurosta kuin mannapuurostakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä mukavan mehevää ja helppo tehdä :) Noni ehkä sitä itekkin joskus voisi tehdä mannapuurosta :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit