Kesäkurpitsa-lehtikaali-siemensämpylät

 


Itsetehdyt sämpylät ovat aina yhtä ihania. Tällä kertaa testasin miten kesäkurpitsa ja lehtikaali passaisi sämpylöihin, niitä meillä kun koko ajan vain kasvaa lisää ja lisää pihalla. Ja helpostihan näihin sai upotettua pienen määrän niitä :)

Taikina:

4 dl lämmintä vettä
3 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
0,5 dl hienonnettua lehtikaalta
2 rkl pellavansiemeniä
0,5 rkl unikonsiemeniä
3 rkl auringonkukansiemeniä
11 g kuivahiivaa
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 rkl suolaa
2 dl ruisjauhoa
6 dl vehnäjauhoa
3 dl erikoisvehnäjauhoja (voi käyttää myös normi vehnäjauhoa, mulla nyt vaan sattui tätä olemaan kaapissa niin siksi käytin)


Ohje:

Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi jauhot, sekoita. Lisää sitten jauhoja vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen/vaivaten.

Kun olet lisännyt kaikki jauhot taikinaan, vaivaa vielä hetki. Anna kohota liinan alla tunnin ajan.


Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle, jaa taikina 12 osaan ja pyörittele niistä sämpylöitä. 

Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min, tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Muista että kypsennysaika riippuu aina uunista.

Kommentit

Suositut tekstit