Dallaspullakakku

 


Millon lie viimeiseksi olen syönyt dallaspullaa. En edes muista. Vaikka olen ennenkin dallaspullaa leiponut niin jostain syystä en ole tänne ohjetta kirjoittanut. Korjataanpas tämä asia siis nyt. Ohjeesta tulee kaksi kakkua.

Taikina:

5 dl maitoa 

50 g hiivaa

1,5 dl sokeria

1 tl suolaa 

1 kananmuna

150 g pehmeää voita

n. 14 dl vehnäjauhoa 


Täyte:

100 g voisulaa 

2 pussia vaniljakastikejauhetta

2 tl vaniljasokeria

6 rkl sokeria 

2 kananmunaa 

200 g vanilja rahkaa 


Ohje:

Lämmitä pullataikinan maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen joukkoon. Lisää loput taikinan ainekset maidon joukkoon kerralla ja vaivaa taikinaa niin kauan kunnes siihen tulee hyvä sitko ja taikina irtoaa kulhosta helposti. Kohota 30 min.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä levyksi. Levitä täyte levyn päälle tasaisesti ja pyöritä rullaksi. Leikkaa taikina paloiksi ja asettele palaset vuokaan, älä täytä vuokaa liian tiiviisti, muuten pullat jää aika herkästi raa'aksi. Meidän vuokiin kärsi laittaa 6 pullaa. 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Anna pullakakkujen kohota sen aikaa että uuni lämpenee. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan raesokeria.



Paista noin 45 min, pidä kuitenkin silmällä jo puolen tunnin paiston jälkeen. Paistoaika riippuu uunista, mutta pullakakut ovat valmiita kun niissä on kauniin kullanruskea väri pinnassa.

Jäähdytä ritilällä ja nauti.

Kommentit

Suositut tekstit