Kanelipikkuleivät
Minulle joulukuu on pikkuleipien kulta-aikaa. Nämä mummolastakin tutut kanelipikkuleivät maistuvat aina yhtä hyville.
Taikina
250g pehmeää voita
2 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
6 1/4 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl kanelia
Ohje
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.
Kaulitse taikina jauhoitetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pikkuleipämuotilla pikkuleipiä. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja raesokeria. Paista pikkuleipiä leivinpaperoidulla pellillä 180 asteisessa uunissa 8-10 min.
Kommentit
Lähetä kommentti