Britakakku
Kesän eka britakakku maistuu aina yhtä hyvälle ja mikä parasta, se on hyvin helppo valmistaa. 😋☉💕
Pohja:
150 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Pinnalle halutessasi voit lisätä mantelilastuja
Täyte:
3 dl kermaa
100 g rahkaa
Sokeria noin 2-3 rkl tai maun mukaan
1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja
Ohje:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää niitä maidon kanssa vuorotellen joukkoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Voit halutessasi voidella leivinpaperin kevyesti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Valmis marenki on jämäkkää, sileää ja kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle. Jos haluat käyttää mantelilastuja niin ripottele ne marengin pinnalle. Paista 175 asteisen uunin alatasolla uunista riippuen n. 25 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Pohjan jäähdyttyä voit leikata sen kahteen osaan. Vatkaa täytteen kerma, sokeri ja vaniljatahna vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon, sekoita tasaiseksi. Levitä puolet vaahdosta toisen kakku puolikkaan päälle ja laita pinnalle myös marjoja. Nosta toinen kakku puolikas päälle ja lisää loppu kerma-rahkavaahto ja koristele marjoilla.
Tässä maistuu niin kesä!
Kommentit
Lähetä kommentti