Kahvi-suklaapiirakka

 


Meillä syötiin Äitienpäivänä tälläista ihanaa kahvi-suklaapiirakkaa. ❤ Ohje on peräisin Makeaa blogista, mutta tein siihen muutaman pienen muutoksen.

Pohja:

100 g tummaa suklaata

100 g voita

2 kananmunaa 

1 dl fariinisokeria 

0,5 dl sokeria 

1,5 dl vehnäjauhoa 

0,5 tl leivinjauhetta 

pieni ripaus suolaa


Kahvikreemi:

150 g voita

3 dl tomusokeria 

1 tl vaniljatahnaa 

2 rkl todella vahvaa kahvia


Pinnalle:

150 g maitosuklaata

10 g voita


Ohje:

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa sokerit ja kananmunat vaahdoksi, lisää suklaa-voiseos vaahdon sekaan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla. Kaavi taikina leivinpaperoituun uunivuokaan. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin käyttämään 25x30cm kokoista vuokaa, mutta mun silmään taikinaa näytti olevan liian vähän sen kokoiseen vuokaan, joten käytin pienempää 25x25cm kokoista vuokaa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 min. Jäähdytä ritilällä täysin.

Kreemiä varten vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi, lisää sitten tomusokeri sekä vaniljatahna ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon jäähtynyt kahvi, vatkaa tasaiseksi. Levitä kreemi pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Koska käytin pienempää vuokaa, kreemiä oli omaan makuun vähän liikaa, joten säästin osan siitä muuhun leivontaan. Sen lisäksi alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pikakahvia, mutta itse en sellaista jaksanut erikseen ostaa, joten tein mutteripannulla vahvat kahvit. Oikein hyvän makuista tuli näinkin!

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja levitä se jähmettyneen kreemin päälle. Siirrä takaisin jääkaappiin jähmettymään. Jos haluat suklaapinnasta oikein napsahtavan (kuten alkuperäisessä ohjeessa), älä käytä voita. 

Leikkaa piirakka annospaloiksi kuumalla veitsellä, jos haluat saada siistin näköisiä paloja.


Kommentit

Suositut tekstit