Pehmeät kaura-siemensämpylät
Voi että miten hyvältä maistuukaan pitkästä aikaa itse tehdyt ihanan pehmeät sämpylät. Ei varmaankaan mene kauaan että nämä katoavat pöydältä. 😊
Taikina:
5 dl kaurahiutaleita
5 dl vettä (42 asteista)
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
1 porkkana raastettuna
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 rkl suolaa
1 tl chiasiemeniä
0,5 dl siirappia tai hunajaa
0,75 dl öljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja
Ohje:
Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, lämmin vesi ja kuivahiiva. Peitä kelmulla ja anna seoksen hautua n. 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen loput ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaa suunnilleen 15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi, sillä mitä löysempi taikina, sitä pehmeämpiä ja kuohkeampia sämpylöitä siitä tulee. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Kumoa taikina runsaasti jauhoitetulle pöydälle ja jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapaloista jauhojen avulla sämpylöitä. Anna sämpylöiden olla vielä hetken peitettyinä pellillä ennen kun laitat ne uuniin.
Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes sämpylöiden pinnassa ja pohjassa on kaunis kullanruskea väri. Jäähdytä ritilällä.
Kommentit
Lähetä kommentti