Ihanan sitkeät Dumle-keksit


Aloitettuani työt leipomo-kahvilassa kotona leipominen on jäänyt aika paljon vähemmälle. Mutta tänään päätin tehdä pitkästä aikaa näitä ihania keksejä, tällä kertaa uudesta Dumle suklaalevystä. Mielestäni tämä on hyvä perus keksiohje, jota voi mielensä mukaan muunnella käyttäen eri suklaita, kuivattuja marjoja tai pähkinöitä. Kunhan vain muistaa käyttää niitä aina saman verran, eli 175 g. Jos siis pidät kekseistä, jotka ovat sitkeitä keskeltä ja rapeita reunoilta, voin lämpimästi suositella kokeilemaan tällä ohjeella keksien tekemistä. ❤

Taikina:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
175 g Dumle-suklaata (Fazerin levy)

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin jähmettymään. 


Puolen tunnin jälkeen leikkaa taikina kahteen osaan ja pyörittele niistä noin 20 cm pitkiä pötköjä. Ei tarvitse viivottimella mitata. :)



Leikkaa molemmat pötköt 7-10 osaan, riippuen siitä miten isoja keksejä haluat. Itse leikkaan pötköt yleensä 10 osaan. Laita leikatut kiekot esim. kelmutetulle lautaselle ja laita lautanen pakkaseen puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.


Lado pellille 6-7 jäistä kiekkoa yhtä aikaa, muista että kekseillä pitää olla leviämisvaraa. Paista heti uunin keskiosassa 18-20 minuuttia. 


Koska uunit ovat kovin erillaisia, oikean paistoajan opit vain kokeilemalla. Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat hieman kovettua, mutta keskusta on vielä hyvin pehmeä. Muista, että keksit kypsyvät ja kovettuvat vielä uunista oton jälkeenkin.


Jäähdytä keksejä ensin leivinpaperin päällä ritilällä, sitten kun keksit alkavat pitää muotonsa, voit ottaa leivinpaperin pois.

Kommentit

Suositut tekstit