Kolmen sipulin fetapiirakka


Tämä piirakka on yksi suosikeistani, kun puhutaan suolaisista piirakoista. ♥ Suolaisten piirakoiden parhain puoli on niiden monipuolisuus. Niitä voi syödä lounaaksi vaikka salaatin kanssa, iltapalaksi, brunssilla tai juhlissa. Tämä on erittäin hyvää juuri uunista tulleena (toki hieman jäähtyneenä), mutta myös seuraavina päivinä piirakan maku on mitä mainioin. Taino jos se nyt edes säilyy paria päivää pitempään, meillä ainakin tämä syödään hyvin usein päivässä. :D Ohjeen alkuperästä en ole varma, mutta jostain leivontalehdestä sen olen joskus löytänyt. 

Pohja
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
1/2 dl vettä

Täyte
1 iso sipuli tai 2 keskikokoista sipulia
1 purjosipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 purkki fetajuustoa (200 g)
1 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 tl kuivattua oreganoa tai timjamia
Suolaa
Pippuria

Voita paistamiseen

Ohje:

Nypi kylmä kuutioitu voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi kulhossa. Lisää joukkoon keltuainen ja kylmä vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Huom. keltuaisia on eri kokoisia, joten jos taikina tuntuu liian kuivalta lisää pikkuruisen vettä. Jos taikina tuntuu liian kostealta, lisää jauhoja. Varo kuitenkin ettet vaivaa taikinaa liikaa.
Kääri valmis taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 30 min.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pilko kaikki täytteen sipulit ja kuullota niitä paistinpannulla miedolla lämmöllä voin kanssa, kunnes ne muuttuvat pehmeiksi ja kiiltäviksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä isoksi levyksi. Siirrä taikina piirakkavuokaan (halk. 26-28 cm) ja painele se tiiviisti pohjaan ja reunoihin kiinni. Leikkaa reunojen yli tulevat taikinat siististi pois. Nosta pohja jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi tai pakkaseen 15 minuutiksi.

Pistele piirakkapohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 min.


Sekoita sillä välin kulhossa maito, munat, juustoraaste, valutettu feta ja mausteet. Ota pohja uunista ja levitä sipuliseos sen päälle tasaisesti. Kaada lopuksi juusto-munamaitoseos sipulien päälle ja paista piirakkaa vielä 25-30 min. Valmiin piirakan täyte on hyytynyt ja pinnassa on hieman kauniin kullanruskeaa väriä. 


Kommentit

  1. Voi kunpa saisi aikaiseksi leipoa tällaisia ihania suolaisia piirakoita useammin! Tämäkin näyttää niin älyttömän houkuttelevalta, että tulee ihan hirveä nälkä jo katsoessa :D Feta sopii varmasti sipuleiden kaveriksi loistavasti. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, itsellänikin alkoi olemaan jo vähän turhankin pitkä aika viime kerrasta kun leivoin! Tämä on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan niiin hyvää :) Mun tekee aina mieli syödä sitä kuullotettua purjo-sipuliseosta jo suoraan pannulta kun se tuoksuu niin hyvältä, mutta sitten pitää vain hillitä itsensä ja tehdä piirakka loppuun ♥ :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit