Reissumies -tyyliset ruisleivät


Täällä Britanniassa en ole onnistunut kuin kerran löytämään kaupasta ruisleipää, ja sekin oli vain sen ainoan kerran. Taisi olla jokin vahinkotilaus, koska sitä ennen ja sen jälkeen ruisleipää ei enää löytänyt valikoimasta. Toki täällä on joitain leipiä joihin on käytetty vähän ruista, mutta sellaista "normaalia" ruisleipää ei ole. Onneksi sentään ruisjauhoja löytyy, niin saadaan tehdä itse ruisleivät!

Taikina:
5 dl vettä
11 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
7½ dl ruisjauhoja

Ohje:
Lisää 42 asteiseen veteen hiiva, suola ja siirappi. Lisää joukkoon myös jauhot ja sekoita taikinaa lusikalla. Tässä ei kannata rueta sotkemaan käsiä, sillä taikina on hyvin löysää. Kohota huoneenlämmössä peitettynä 30-40 minuuttia.


Ripottele pöydälle runsaasti ruisjauhoja ja kaavi taikina siihen. Taputtele tai kauli taikinasta sentin paksuinen levy. Leikkaa pyöreällä muotilla taikinasta leipäsiä, itse käytin kahvimukia sekä vesilasia. Nosta leipäset leivinpaperoidulle pellille odottamaan. Taputtele ylijäämä taikinasta uusi levy ja toista prosessi. Kohota leipiä liinan alla noin 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen odotellessa.

Pistele leivät haarukalla ennen uuniin menoa.


 Paista leipiä 18-20 minuuttia. Nämä ei kyllä kaipaa mitään muuta kuin voita päälle silloin kun ne ovat vielä lämpimiä, nam. 😍



Kommentit

  1. LOVE LOVE LOVE!! The best ruis leipä recipe i have found since i left finland last year

    VastaaPoista
  2. Kyllä olivat hyviä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit